Žutilo se bliži kraju – večeras zatvaranje Revije i Festivala

KARLOVAC – Žutilo se u Karlovcu bliži kraju, ove godine 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival u Karlovac su doveli 72 srednjoškolska filma iz Hrvatske i svijeta, ali i bogat popratni program u vidu brojnih radionica i tribina. Ovogodišnjim događanjima zadovoljni su i organizatori, ali i sudionici.

Kao i svake godine velik naglasak stavljen je na promicanje nenasilja na filmu, tako će se šesti put zaredom 17 autora iz Hrvatske i svijeta boriti za nagradu Žuta zastava, a i ove godine njenog dobitnika, kao i šest ostalih nagrada izabrat će mali žiri, odnosno 30 mladih filmofila iz Makedonije, Danske, Italije, Srbije, Amerike i Hrvatske.

Valja istaknuti da je i ove godine organiziran bogat edukativni program sa 13 radionica čime je srednjoškolcima koji su došli u Karlovac pružen sjajan poligon za stvaranje filmova tijekom godine.

Prije devet godina, odnosno 2007. Filmska revija mladeži boravište je prebacila u Karlovac, a 2008. godine organiziran je prvi Four River Film Festival, kako bi se omogućilo i stranim srednjoškolcima da svoje filmove predstave u Karlovcu. Tako su i ove godine stigli gosti iz Kube, Australije i Brazila, a o njima brigu vodi velik broj volontera.

Karlovčani kao domaćini ni ove godine nisu zakazali – Kinoklub Karlovac predstavlja se s tri filma, a domaće filmske boje sa dva filma brani i udruga Izvan fokusa.

Svečano zatvaranje Festivala i Revije predviđeno je u 21,30 na Korani na plaži s labudovima.