Uspjela prva ovogodišnja razmjena udžbenika

KARLOVAC – Ispred prostorija Gradskog društva Crvenog križa u Karlovcu jučer je održana prva ovogodišnja razmjena udžbenika. Učenici osnovnih i srednjih škola s udžbenicima koje su htjeli prodati ili razmjeniti okupili su se puno ranije kako bi uhvatili mjesto i pronašli knjige koje su im potrebne za iduću školsku godinu. Prva akcija bila je više nego uspješna.

Budući da prošle godine nije bilo prilike za nabavku besplatnih knjiga, jer su svi udžbenici bili novi, ove je godine razmjena udžbenika bila prilika za mnoge da uštede i za novi razred besplatno ili barem jeftinije nabave nove knjige. Neki učenici, ali i njihovi roditelji već godina razmjenjuju udžbenike.

U nabavci udžbenika i ove godine je školarcima pomogao karlovački Crveni križ koji je organizirao prvu od pet razmjena udžbenika tijekom ljeta. Njihovi volonteri su ispred prostorija Crvenog križa organizirali razmjenu udžbenika, a za sve sudionike osigurali su i krafne.

U organizaciji Crvenog križa u planu su još četiri akcije, a te će biti četvrtkom, i to 2. i 9. srpnja te 6. i 20. kolovoza, također od 16 sati. U slučaju lošeg vremena razmjena udžbenika se neće odgađati već će biti održana u prostorijama Crvenog križa.

error: Content is protected !!