Gradski vijećnici Kirinić i Margarin zabrinuti za stanje sigurnosti u Karlovcu

KARLOVAC – Karlovac više nije siguran grad, sve su učestaliji napadi na građane i turiste, a dostupnost narkotika je povećana, sve je veći broj dilera i huligana, poručila je laburistica Snježana Kirinić i pozvala gradonačelnika Damir Jelića da održi sastanak s načelnikom PU Karlovačke Tomislavom Kotićem.

Snježana Kirnić je iznijela podatak da posljednje dvije godine nije bilo ni jedne veće akcije hvatanja dilera u Karlovcu. Te dvije stvari su povezane – na našim ulicama ima marihuane i amfetamina, a sukladno tome povećava se broj napada na građane, stoga smatram da je nužan sastanak između gradonačelnika Damira Jelića i načelnika PU Karlovačke Tomislava Kotića kako bi razgovarali o tome, kazala je Kirinić. Šteta što je gradonačelnik ima važnijeg posla, piknik u Kanadi, dodala je.

Potrebno je poduzeti mjere da se građani i turisti zaštite od premlaćivanja na ulici, kao i napušteni objekti gdje se huligani, narkomani, pijanci i lopovi okupljaju. Također predlažemo i da se čim prije održi sastanak sa DUUDI, kako bi se objekt napuštene vojarne Luščić stavio u neku bolju svrhu nego što je huligansko divljanje svake večeri, radi čega građani tog kvarta učestalo moraju zvati policiju da intervenira, kazala je Kirinić.

O ovom problemu oglasio se i predsjednik gradskog ogranka Narodne stranke -Reformista Ivica Margarin, naime on je na jednoj od sjednica Gradskog vijeća također upitao može li se nešto poduzeti vezano uz vandalističke pohode koji su učestali na području grada. Odgovor koji je dobio iz policije nije ga zadovoljio jer smatra da je prepisan policijski priručnik o ophodnoj djelatnosti. Margarin je u svom priopćenju pozvao vijećnike, čelnike Policijske uprave i cjelokupnu javnost da da se dodatno angažiraju na poboljšanju stanja sigurnosti, koje nije alarmantno, ali bi moglo postati ako se ne reagira.