Sve više korisnika servisa za primanje i slanje e-računa

KARLOVAC – Servis Moj e-račun jedan je od najbrže rastućih servisa za primanje i slanje elektroničkih računa u Hrvatskoj. Budući da hrvatski gospodarstvenici kaskaju za europskim standardima što se tiče korištenja e-računa, Hrvatska gospodarska komora i servis Moj-račun organiziraju seminare za gospodarstvenike o ovom vidu plaćanja. Takav jedan seminar održan je danas u Karlovcu.

Servis Moj e-račum u Hrvatskoj već ima oko 10 tisuća korisnika. Budući da postoji još uvijek veliki broj gospodarstvenika koji ne koriste e-račun kao način plaćanja, već više od godinu dana se održavaju seminari na tu temu. E-račun zamjenjuje papirnati račun isto kako je e-mail zamijenio pismo.

Za rad s e-računom ne treba imati straha, pojašnjavaju stručnjaci. Ono čega se korisnici pribojavaju je smanjena sigurnost, no, iz servisa Moj e-račun poručuju, da je sustav siguran.

U Europskoj uniji je 2013. godine poslano oko 7,2 milijarde e-računa. Hrvatska još nije dosegla toliku brojku, ali se iz dana u dan povećava broj korisnika ovog sustava naplate. Karlovačka županija i Sjeverozapadni dio u tom su segmentu napredniji od drugih dijelova Hrvatske.