Ulica Herte Turze za sada neće dobiti asfalt – Grad nema novca

KARLOVAC – Stanovnici ulice Herte Turze na Dubovcu za sada neće dobiti asfalt. Naime, Grad trenutno nema dovoljno novca da bi ovaj projekt koji je započet 2013. godine, dovršio. Jedino čemu se građani mogu nadati je nasipavanje makadamskog puta.

Od ulice Herte Turze do ulice Janka Tomića Grad je pustio u promet nedovršenu cestu bez uporabne dozvole i tehničkog pregleda, čime je ugrožena sigurnost sudionika u prometu i stanara. Kada će papirnato cesta biti dovedena u red i kada će biti asfaltirana, zanimalo je gradskog vijećnika Nikolu Badovinca.

Znamo za problem ulice Herte Turze, postoji mišljenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja obzirom na prijavu nezadovoljnih građana. Obzirom na prioritete i financijske okvire gradskog proračuna i redoslijed realizacije investicije i prioriteta nismo bili u mogućnosti realizirati do kraja projekt koji je Grad započeo 2013. godine, odgovorila je pročelnica Vesna Ribar.

Ova cesta se održava nasipavanjem i valjanjem tucanika kao makadam prometnica, dodala je Ribar

Badovinac koji je postavio pitanje nije bio zadovoljan, jer je htio rok, odnosno datum kad će krenuti radovi.

Podsjetimo da su svoj apel prema gradskim vlastima uputili i stanovnici ove ulice koji su zatražili da se do asfaltiranja zatvori za promet motornim vozilima i ostavi kao pješačka zona.