U lipnju 35 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu – najviše gostiju iz Koreje

KARLOVAC – Čak 35 posto više noćenja bilježi Turistička zajednica grada Karlovca u lipnju ove godine, nego što je to bilo u istom mjesecu prošle. Radi se većinom o gostima iz Republike Koreje, dok slijede Nijemci, Austrijanci i Talijani.

Porast dolazaka i noćenja turista bilježi se u prvih šest mjeseci ove godine. Tako je zabilježeno 10 tisuća dolazaka, što je 20 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je noćenja bilo 16 tisuća, odnosno 29 posto više. Samo u lipnju bilježi se pet tisuća noćenja.

Velik je i broj onih koji zastanu u Karlovcu putem do neke morske destinacije ili Plitvica, a i njih u gradu zaustave brojna događanja, kojih uz Dan grada ne manjka. Dobra suradnja sa županijskom, kao i nacionalnom turističkom zajednicom te marketing u stranim zemljama počeli su davati rezultate te tim putem treba nastaviti.

Primjećuje se porast interesa za kontinent i razne sadržaje te ljudi koji dolaze ciljano zastaju u destinaciji jer su se prije toga informirali što se nudi i odlučili istražiti kaže Nikolina Lisac iz TZ Grada. Preostaje se samo nadati da će i mjeseci pred nama privlačiti turiste da istraže Karlovac.