Karlovačka Airsoft udruga upozorava: nakon bivše vojarne Luščić devastacija krenula i u vojarni Kupa

(FOTO: Goran Androšević, udruga Airsoft Karlovac) 

KARLOVAC – Državni ured za upravljanje državnom imovinom DUUDI, odnosno nebriga za prostor bivše vojarne Luščić, koji se sustavno devastira, kao i nebriga za vojarnu Kupa na Borlinu, zabrinjava članove Airsoft udruge iz Karlovca. Goran Androšević predsjednik te udruge kaže kako zbog toga imaju namjeru poslati otvoreno pismo gradonačelniku, policijskoj upravi i DUUDI-ju, kako kaže zajedno s foto eleboratom. Ujedno će, navodi, prozvati odgovorne zbog nebrige i dovođenja ovih objekata u ruševno stanje.

v1

– Prije samo sedam dana sva vrata hangara u vojarni Kupa bila su kompletna i ispravna, a sada je s većine tih vrata otkinuta aluminijska oplata. Kako svaku nedjelju održavamo airsoft treninge u Vojarni Luščić ili u Vojarni Kupa, svjedoci smo uništavanja tih objekata koji se mogu korisno iskoristiti u sportske svrhe, za adrenalinske sportove. I jučer smo održali susret gdje se okupilo 40 – ak zaljubljenika u airsoft iz Hrvatske i Slovenije, ali smo dolaskom u vojarnu Kupa bili zatečeni stanjem objekata, rekao je Androšević.

v2 

Bilo je kao nakon tsunamija, sve je uništeno i demolirano, a kako su nam rekli u policiji, oni su tu nemoćni jer nakon što privedu počinitelje kaznene prijave se uglavnom odbacuju jer vlasnik, famozni DUUDI, ne želi podići prijavu, a najčešće se niti ne javlja na policijske prijave o krađama državne imovine, upozorava Androšević.

v3 

– Počnitelji su poznati imenom i prezimenom. Imaju više od trideset kaznenih prijava koje su sve redom odbačene. Već je poznato da je bivša vojarna Luščić postala opasno mjesto naročito u večernjim satima, iako se nalazi skoro u centru grada. Airsoft udruga Karlovac svojim radom okuplja mlade ljude, pa sve do članova koji su prešli 45 godina. Svi se zajedno trudimo da mlade maknemo s ulica i parkova, daleko od alkohola i droge koja je ozbiljan problem ovoga grada. Naši članovi su veterani Domovinskog rata, djelatnici MUP – a, pa sve do klinaca koji su tek punoljetni. Svima nam je druženje i sport na prvom mjestu. Na žalost svi naši dosadašnji napori da se vojarna Luščić sačuva nisu uspjeli. Trenutno se ta ista pljačkaška ekipa preselila u vojarnu Kupa, navodi Goran Androšević koji ispred Airsoft udruge Karlovac upozorava na nebrigu DUUDI – ja koji bi trebao voditi brigu o ovim objektima.