U Novigradu policija zaplijenila više od 6 kilograma marihuane – vrijednost oko pola milijuna kuna

KARLOVAC – Oko pola milijuna kuna vrijedna je u uličnoj prodaji cannabis marihuana koju su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga zaplijenili u subotu oko 17.30 minuta na autocesti A1 kod čvora Novigrad i to u smjeru juga. Policija je zaustavila automobil u kojem su bila dvojica hratskih državljana stari 40 i 44 godine.

– U vozilu je pronađeno 6,423 kg cannabis marihuane, digitalna vaga, prijenosno računalo i mobitel koji su privremeno oduzeti. Isto tako dodatno su iz osobama iz vozila oduzeta dva mobitela i 60.000 kuna za koje sumnjamo da potiču iz kaznenog djela ili su namijenjena za počinjenje kaznenog djela, kazao je voditelj Odjela kriminaliteta droga PU karlovačke Vlatko Cegur.

Obojica su uhićena zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Jučer je sudac istrage jednog pustio na slobodu dok drugi ostaje u istražnom zatvoru. No koji od ove dvojice ostaje za sada iza rešetaka, voditelj Cegur nije otkrio već samo da je jedan od njih otprije poznat policiji. No to nije bila jedina zapljena ovog vikenda.

– Dana 4.srpnja policijski službenici PP Duga Resa temeljem operativnih saznanja koja su imali provodili su zasjedu u Gornjem Bukovlju te je tom prilikom u zalijevanju nasada 10 stabljika indijske konoplje zatečen 27-godišnjak. Izvršenim očevidom utvrđeno da se radi o 10 stabljika veličine od 15 do 45 centimetara, a tijekom istraživanja uhićeni hrvatski državljanin još je predao i gram suhe biljne tvari nalik na cannabis marihuanu, sedam sjemenki konplje i digitalnu vagu, pojasnio je Cegur.

27-godšnjak je pak zaradio kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Upitan da komentira nedavnu presicu Laburistice Snježane Kirinić na kojoj je istaknula da posljednje dvije godine nije bilo ni jedne veće akcije hvatanja dilera u Karlovcu, Cegur je odgovorio statističkim podacima.

– Tijekom 2014. godine je na području PU karlovačke evidentirano 13% više kaznenih djela u odnosu na 2013., 49% više prekršaja iz domene zlouporabe droga te 53% više zapljena nego 2013. godine, kaže Cegur.

U samo prvih 6 mjeseci ove godine, zapljena u Bukovlju bila je treća zapljena uzgoja, a evidentirano je i 9 kaznenih djela, 29 zapljena droge te 25 prekršaja iz domene zlouporabe droga.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/droga_press_0607/*{/rokbox}