KABA

Josipa Gogić iz Osijeka osvojila nagradu za mlade pjesnike “Zdravko Pucak”

KARLOVAC – Josipa Gogić iz Osijeka dobitnica je ovogodišnje nagrade za mlade pjesnike Zdravko Pucak, koju već 21 godinu dodjeljuje ogranak Matice hrvatske Karlovac. Nagrada je namijenjena mladim pjesnicima do 30 godina, a organizatori kažu kako pobjednici obično postignu zapažene rezultate na kulturnom polju.

Radi se o uglednoj nagradi koja mi puno znači, još pod dojmom kazala je mlada dobitnica koja je nedavno osvojila i na Pjesničkim susretima u Drenovcima.

Josipa je počela pisati 2013. godine, a do sada se prijavila na ova dva pjesnička natjecanja i osvojila obje nagrade, što budi nadu da će sljedeće zbirke donijeti još bolju poeziju.

Nagrada Zdravko Pucak najrespektabilnija je književna nagrada, kažu u Matici hrvatskoj, a ustanovljena je kao izraz sjećanja na nadarenog mladog i tragično preminulog karlovačkog pjesnika Zdravka Pucaka.

Ova nagrada prerasla je okvire Karlovca i Hrvatske, tako se na natječaj javljaju i mladi pjesnici iz Bosne i Hercegovine, a Luka Mavretić je Karlovčanin koji je osvojio ovu prestižnu nagradu prije nekoliko godina.