Mjesta za sudjelovanje na Rođendanskom balu još uvijek ima mjesta

KARLOVAC – Rođendanskim balom i ove će godine završiti dvotjedna proslava kojom Karlovac slavi 436 godina postojanja. Za sada je prijavljeno 250 parova, a u Gradu vjeruju da će do bala sva mjesta biti popunjena, stoga pozivaju Karlovčane i njihove prijatelje da se priključe i zaplešu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Šestu godinu za redom održava se Rođendanski bal koji je postao prepoznatljivi znak proslave dana grada. Ove godine rođendanski poklon je i 18. Međunarodni festival folklora, šesnaesta, također Međunarodna škola gitare, 2. Kakafe i Flautistička akademija, brojni koncerti, izložbe, reklo bi se za svakoga ponešto.

Proslava 13. srpnja počinje već u ranim jutarnjim satima, točnije u 6,30 budnicom karlovačkim ulicama, u kojoj sudjeluju Građanska garda, Puhački orkestar i Karlovačke mažoretkinje. U 9 sati je sveta misa, mimohod povijesnih postrojbi, ove godine dolazi ih 12 te svečana sjednica Gradskog vijeća u 11 sati.

Sudionici bala i ove će godine dobiti prigodne poklone – malene torbice za dame te rupčić za muškarce. Prijaviti se možete još uvijek. Osim prijave putem internet stranice parovi će se tijekom vikenda moći prijaviti na Foginovom kupalištu, u Perivoju, Centru za mlade i Gradskoj upravi, istaknula je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Program je sve intenzivniji, bogatiji i sadržajni, a kazališni program završava večeras, no osobito raduje i opera Nabucco u izvedbi HNK-a Osijek, koja je predviđena za 10. srpnja u Sportskoj dvorani, za što nisu potrebne ulaznice, a na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i ove će godine nastupiti Karlovački pelivani, kazao je ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan.

Sve će biti u plamenom znaku i prije koncerta grupe Vatra, najavljuje Šestan i poziva ljude da dođu na Trg i uveličaju proslavu, na kojoj će i ove godine biti bogata ugostiteljska ponuda, a na prostoru Starog placa bit će promocija proizvoda i usluga OPG-ova te Udruga.