Započela izgradnja Kaquariuma, otvorenje na jesen 2016. godine

KARLOVAC Započela je izgradnja KAquariuma – slatkovodnog akvarija i muzeja rijeka – projekta vrijednog preko 36 milijuna kuna. Projekt je financiran sredstvima Fonda za regionalni razvoj Europske unije, a jedan je od 15 odabranih projekata u konkurenciji od ukupno 144 pristigle prijave na prvom natječaju za strukturne fondove.

Prvu lopatu na desnoj obali Korane danas su simbolično zabili župan Ivan Vučić, gradonačelnik Damir Jelić i njegova zamjenica Marina Kolaković.

Karlovački akvarij obogatit će lokalnu turističku ponudu, nudeći atraktivan sadržaj kroz cijelu godinu. Također je od velike važnosti za lokalno gospodarstvo, naime radove na izgradnju izvodit će karlovačke tvrtke AB Gradnja i ENA te KGH iz Zagreba. Kaquarium će biti izgrađen na temelju rješenja zagrebačke tvrtke Studio 3LHD.

-Za točno 365 dana, kako nam piše u ugovoru, ovdje će niknuti jedan lijepi objekat ispod kojeg će biti armirano-betonska konstrukcija u kojoj će biti akvarij s ribicama i ostalim sadržajem za turiste. Radi se o tehnološki zahtjevnom projektu, jer akvarij ukapamo četiri metra, zasipavamo četiri metra, a znamo da se radi o području  s visokim nivoom podzemnih voda, ali vjerujem da ćemo radove završiti u odgovarajućoj kvaliteti i zadanom roku – kaže MArija Janžetić, direktorica AB Gradnje.

Otvorenje akvarija je predviđeno u rujnu iduće godine.