Nova ulaganja u OB Karlovac – stigla sofisticirana oprema vrijedna pet milijuna kuna

KARLOVAC – Nakon što je u svibnju svečano u rad pustio novi uređaj za mamografiju, prvi takav u Hrvatskoj, ministar zdravlja Siniša Varga ponovno je posjetio Opću bolnicu Karlovac. Obišao je tako odjele na kojima su u upotrebi novi uređaji i oprema koje do sada bolnica nije imala.

U opremanje karlovačke bolnice novim modernim uređajima uloženo je oko pet milijuna kuna decentraliziranih sredstava, od čega 1,3 milijuna u opremu koja je tehnološka novost za bolnicu. Suvremenim uređajima opremljeni su odjeli za fizikalnu medicinu, urologiju, pedijatriju, oftamologiju te radiologiju, a nabavka opreme olakšat će liječenje pacijentima koji su dosad na pojedine preglede morali putovati u udaljene ustanove, uglavnom u Zagreb. Nova oprema bitna je za kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga, kazao je Varga.

Specifičnost je u tome što se radi o visoko sofisticiranim uređajima koji su dosad postojali samo u klinikama, a za njih je potreban i odgovarajući prostor, ali i educiran kadar, rekao je sanacijski upravitelj Suad Crnica.

Ove godine u planu je u opremu i građevinske radove uložiti 6,6 milijuna kuna, dok ulaganja od 2012. do 2014. iznose više od 20 milijuna. Idući tjedan počinje i adaptacija odjela neurologije.