Iftar kao poklon Karlovcu za rođendan

KARLOVAC – Ramazan je sveti mjesec za muslimanske vjernike jer je u njemu počela objava Kurana, a radi se o mjesecu posta i odricanja koji završava bajramom. Svaki punoljetan, zdrav, slobodan musliman dužan je postiti čitavih mjesec dana od zore do zalaska sunca, to je treći temelj islama.

Ramazan je i mjesec javnih okupljanja, jer ima socijalnu i zdravstvenu ulogu. Ove godine Ramazanski bajram je 17. srpnja, a to je dan kad obitelji razmjenjuju darove i obilnim obrocima proslavljaju doček velikog blagdana.

Uoči 27 noći mjeseca Ramazana bit će organizirana zajednička večera, odnosno iftar kojim se prekida post. Iftar će biti održan u ponedjeljak 13. srpnja u 21 sat u Grabriku ispred prostorija Medžlisa Karlovac, u slučaju kiše program seli u prostorije. Večera je organizirana u suradnji sa Centrom za certificiranje Halal kvalitete iz Zagreba, a prezentirat će se halal proizvodi.

Svi građani bez obzira na vjersku pripadnost pozvani su da se priključe i dođu se upoznati s halal proizvodima, kaže imam Džema’ta Karlovac Damir ef. Livak te dodaje da je to doprinos Rođendanu Karlovca.