KABA

Hrvatska inline reprezentacija, sa Karlovčanom Srketićem, osvojila zlato na svjetskom prvenstvu

FINSKA – Odlične vijesti stižu iz Tampere, Finska. Hrvatska inline hokej reprezentacija, osvojila je zlato na svjetskom prvenstvu divizije I te se tako plasirala u elitnu diviziju. Za reprezentaciju je odlično igrao i igrač Inline hokej kluba Karlovac Fran Srketić.

Nakon poraza u prvoj utakmici od Mađara 5:1, redom su pobjeđivani Argentina 7:0, Australija 9:4, Bugarska 23:0, u polufinalu opet Argentina sa 7:0 te u finalu, zlatnim golom Jačmenjaka, Australija 5:4. Pobjedom u finalu Hrvatska se plasirala u elitnu diviziju svjetskog inline hokeja (8 najboljih reprezentacija) gdje će joj na sljedećem svjetskom prvenstvu neki od protivnika biti SAD, Kanada, Švedska, Finska, Češka… Ivan Janković proglašen je za najboljeg napadača, dok je Mate Tomljenović izabran za najboljeg golmana prvenstva.

Za Hrvatsku su igrali: Borna Šilović, Ivan Brenčun, Nikša Trstenjak, Mario Čunko, Marko Tadić (Dinamo), Domen Vedlin, Ivan Janković, Matija Miličić, Jan Novotny, Lukas Vujinović, Mario Novak, Igor Jačmenjak, Tihomir Filipec (Kuna), Fran Srketić (Karlovac), Mate Tomljenović (Pitoni) i Matija Kopajtić (Munje). Stručni stožer je Marko Sertić, Davor Klobučar i Dario Novak.

omicron