Laburisti traže Vučićevu ispriku: Prema Poslovniku ne može tužiti vijećnicu Anu Milašinović

KARLOVAC – Reakcija župana Ivana Vučića na pitanja županijske vijećnice Ane Milašinović o plaćanju članarine HDZ-u preko računa županije i ustanova te rodbinskog zapošljavanja bila je neprimjerena i bezobrazna. Poručila je to predsjednica županijske podružnice Hrvatskih laburista Snježana Kirinić i dodala da Vučić ne može tužiti Milašinović.

U Poslovniku županijske skupštine, točnije članku 12a stoji: Vijećnik ne može biti kazneno gonjen niti odgovoran na bilo koji drugi način, zbog glasovanja, izjava ili iznesenih mišljenja i stavova na sjednicama Županijske skupštine. Istaknula je Kirnić i dodala da bi župan to nakon toliko godina trebao znati.

Vijećnica Milašinović je postavila pitanje, a na županu je da joj odgovori koliko god sabranije može, a ne da to shvaća kao da je riječ o osobnom napadu na njega, kazala je Kirinić.

Ukoliko župana Vučića muči tko nam je dostavio podatke, i tko iz njihovih krugova šalje informacije, moram spomenuti, čak i kada bih to znala, ne bih otkrila izvor, ni pod prijetnjom kazne zatvora. Oni koji nam pošalju informacije, bilo anonimno, bilo potpisani imenom i prezimenom, su od naše strane potpuno zaštićeni i mogu prijaviti sve što smatraju da javnost mora znati, bez straha da će radi toga biti proganjani ili diskriminirani, i naša su vrata otvorena svima koji žele prijaviti kriminal, korupciju i ostale nepravilnosti kojima je ova država premrežena, dodala je Kirinić.

Vijećnike su birali građani, naša je dužnost biti glas građana, i pri tom nemamo namjeru savijati glavu pred bilo čijim prijetnjama i zastrašivanjima, poručuju laburisti.

Na odgovorima ćemo inzistirati, kaže Kirinić i najavaljuje da će pokušati doći do podataka tko su sve rođaci zaposleni u županiji i ustanovama.