Zloupotreba položaja i ovlasti u Gradskoj knjižnici?

KARLOVAC – Jedna od karlovačkih gradskih ustanova, policija ne otkriva o kojoj je točno riječ, oštećena je za više od 190.000 kuna zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela policijski službenici Policijske uprave karlovačke temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i u suradnji s njima, proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjom hrvatskom državljankom.

Ona je osumnjičena da je kao odgovorna osoba, sa ciljem da drugome pribavi nepripadajuću znatnu imovinsku korist, u razdoblju od 2009. do 2014. godine za četiri djelatnice te ustanove nezakonito uvećala koeficijente za obračun plaća po kojima je računovodstvo obračunalo i isplatilo plaće.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti, protiv 58-godišnjakinje je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće.

Iako nam nitko nije želio službeno potvrditi informaciju, navodno je riječ o bivšoj ravnateljici Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.