Radionice šaha i informatike u Gradskoj knjižnici!

KARLOVAC – Dani bez škole ne znače nužno ostanak kod kuće. U doba velike informatičke pismenosti nužno je slijediti trendove i svladati osnove u što ranijem razdoblju odrastanja. Pravilno usmjeravanje djece od najmlađe dobi može spriječiti zloupotrebu interneta. Internet je danas nezaobilazan, stoga nas je zanimalo sto mladi prvenstveno pretražuju, kako krate vrijeme i koji su im interesi. Vrlo je važno većinu aktivnosti djece organizirati uz nadzor roditelja, a djeci bi trebalo omogućiti 15-ak minuta dnevno ispred kompjutera. Ukoliko nešto istražuju treba im dopustiti i duže, dakle samo ukoliko je riječ o korisnim informacijama.

Istovremeno kao dokaz gore navedenom da djeca ne bi trebala previše vremena provoditi ispred kompjutora, potpuno nešto suprotno i drugačije. Naime, u Gradskoj knjižnici održavala se radionica šaha koja završava sutra. Ova intelektualna igra privlači sve više mladih nada koji uče o ovom sportu. Uz stručno vodstvo učilo se i o manirima ponašanja, prijateljstvu i toleranciji između protivnika.

Iako su učili o osnovama šaha, nakon ove radionice spremni su se okušati u tome, a ova nova generacija polaznika samo je znak da još uvijek postoji interes za ovaj sport.