Počinje Riječno kino

KARLOVAC – Nakon brojnih događanja u Karlovcu povodom Dana Grada, ljeto u gradu i županiji nastavlja se i uz filmski program. Nedavno je službeno otvorena sezona kupanja na Foginovom kupalištu, a ove godine Kinoklub Karlovac po 5. puta organizira Riječno kino uz Karlovačko. Program Riječnog kina danas je najavila Ksenija Sanković, koordinatorica projekta iz Kinokluba Karlovac.

– Ove godine ima još više projekcija diljem županije te ćemo filmove gledati osim u Karlovcu, u Dugoj Resi, Slunju, Kamanju i Ozlju. Program počinje sutra, u subotu 18. srpnja u Dugoj Resi u 20 h simboličnom utrkom na luftićima, a u 21,30 h na rasporedu je projekcija horor komedije “Kada padne mrak”. Dugoreški program završava 19. srpnja u 21,30 h novim talijanskim filmom “Čuda”, s neponovljivom Monicom Bellucci. Pri kreiranju programa ove godine posebnu smo pažnju posvećivali raznovrsnosti programa, tako da uistinu svatko može pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o žanru filma, slavnim glumcima, a na kraju krajeva i art filmovima te filmovima iz različitih dijelova svijeta, kazala je Sanković.


Riječno kino 24. srpnja starta na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Prvo događanje je u 20 h – prvo izdanje filmskog kviza “Deveta vrata” kojega je osmislio Dražen Cukina. U 21,30 na rasporedu je film “Dobrodošli u New York” o Strauss-Kahnovom skandalu, s Gerard Depardieuom u glavnoj ulozi. U subotu 25. srpnja na programu su 2 projekcije – u 21,30 crnohumorna komedija “Mali Budo” a u ponoć danski horor “Dok zvijeri spavaju”. U nedjelju će biti održana utrka na luftićima u 20 h, a u 21,30 počinje sjajna argentinska komedija “Divlje priče”.


rk12


Posljednji tjedan projekcija u Karlovcu program ponovno počinje filmskim kvizom, ovoga puta to će biti “Osmi putnik”, također autora i voditelja Dražena Cukine, a u 21,30 h možete pogledati triler “Escobar – pakleni raj”, s Beniciom del Torom u glavnoj ulozi. 1. kolovoza za sve ljubitelje fotografije i dokumentaraca na programu je “Sol zemlje” Wima Wendersa i J. R. Salgada. Posljednja projekcija ovogodišnjeg izdanja bit će u nedjelju 2. kolovoza, a na programu je “Ljeto u Provansi”, francuska priča s Jean Renoom u glavnoj ulozi. Kao što je najavljeno, Riječno kino uz Karlovačko dolazi i u Slunj, Kamanje i Ozalj; u Slunju je u srijedu 22. srpnja (na Gradskom kupalištu) na programu “Dobrodošli u New York”, u Kamanju u utorak 28. srpnja (kupalište u Orljakovu) “Mama, volim te” te u Ozlju (na kupalištu kod Munjare) u srijedu 29. srpnja “Ljeto u Provansi”. Ove godine Riječno kino gostuje i u Jastrebarskom, najvila je danas K. Sanković.