Na vaterpolo turniru ove godine zaigrala i ženska ekipa

KARLOVAC – Kupališna sezona u punom je jeku, a obzirom na toplinski val koji je zahvatio Hrvatsku, kupališta su danas bila puna onih koji su došli potražiti osvježenje u jednoj od karlovačkih rijeka. Obzirom da je subota mnogim građanima neradni dan, i glavno gradsko kupalište – Foginovo, danas je bilo krcato, a dodatna atrakcija bio je vaterpolo turnir koji je poslijepodne održan na igralištu ispod skakaonice.

Na 38 stupnjeva koliko je u Karlovcu danas iznosio dnevni maksimalac, jedini sportovi koji uopće dolaze u obzir su – oni vodeni. Zato je današnji vaterpolo turnir na Foginovom i ove godine bio pun pogodak. Ipak, organizatori priznaju da su očekivali više igrača od njih trideset koliko ih se prijavilo za sudjelovanje.

– Iako se vaterpolo igra u vodi, čini se da je ova vrućina nekima ipak bila previše i za to, jer da nije ovako visoka temperatura, vjerujemo da bi bilo i više prijava. Ali nema veze, neće nas to omesti – rekao nam je Renato Bukovac iz  Kluba spasioca na vodama, koji je ove godine preuzeo organizaciju turnira.

Otkako je prije nekoliko godina Foginovo postalo prvo registrirano riječno kupalište, svake godine gradska uprava nastoji organizirati što više raznovrsnih sadržaja za svačiji ukus. Tako je ispod skakaonice postavljeno vaterpolo igralište, a krenulo se i s organizacijom turnira.

– Cilj nam je promocija Foginovog kupališta, da mu udahnemo život, i da se djeca, mladi i rekreativci ovdje povežu s prirodom, a naravno i da se dobro zabavimo – dodaje Bukovac.

Vrućina zbog koje je većini ljudi danas svaki pokret predstavljao napor, one najhrabrije ipak nije omela.

– Ovo mi nije prvi puta da sudjelujem na turniru, igram već nekoliko godina, tako da smo ovdje već uhodana ekipa i ne smeta nam vrućina – kaže igrač Luka Štrosar.

Ove godine turnir je donio i jednu novost – među šest prijavljenih našla se i jedna ženska ekipa.

– Mi spasiteljice smo se zapitale zašto ne bismo isprobale nešto novo, tako da smo se odlučile prijaviti i zaigrati. Baš se veselimo, rasturit ćemo ih – smije se Monika Babić.

Jedan od ciljeva današnjeg turnira uistinu je ispunjen – zabave nije nedostajalo, a hoće li sve uroditi i popularizacijom ovog sporta među mladima, odnosno s više sudionika, vidjet ćemo sljedeće godine.

vaterpolo_publika