Radovi na Gazi idu prema planu – parkiralište u Tkalčevoj do kraja mjeseca, vrtić do jeseni

KARLOVAC – Gradska četvrt Gaza postala je veliko radilište. Osim što se uređuje vrtić i njegov okoliš, u Tkalčevoj ulici uređuje se novo parkiralište. Radovi su zajedno vrijedni više od deset milijuna kuna, a dok bi parkiralište između dviju stambenih zgrada u Tkalčevoj ulici trebalo biti gotovo krajem mjeseca, vrtić bi do jeseni trebao biti završen.

O rekonstrukciji vrtića Gaza pričalo se godinama, radovi su počeli u travnju, a trebali bi biti završeni do jeseni.

Trenutno se radi na krovu i osim same drvene konstrukcije već se polaže i lim. Kompletno armirano betonski radovi su izvedeni, ugrađena je nova stolarija, sada se radi završna podloga za podnu podlogu i razvodne instalacije, kazala je pročelnica Martina Furdek Hajdin.

No radovima, iako su u rokovima, ne vesele se svi jednako, osobito oni kojima će biti uklonjene drvarne jer smetaju zbog radova.

Vrtić Gaza će iz energetskog razreda E skočiti na B. Više ne može jer se radi o rekonstrukciji objekta građenog davne 1974. godine. Kapaciteti vrtića bit će povećani za dvije grupe, odnosno tridesetak djece. Uređenjem vrtića i njegovim ograđivanjem Gažani gube dječje igralište za svoju djecu, što također kod većine nije pobudilo sreću.

Razmatraju se dvije lokacije – kod bivšeg Tehničara ili na parceli prema Prirodoslovnoj školi, u tijeku je utvrđivanje jesu li te parcele u postupku povrata, kazala je Furdek Hajdin.

Par metara dalje još jedno gradilište – između dviju zgrada u Tkalčevoj ulici uređuje se parkiralište sa 27 mjesta i dva mjesta za osobe s invaliditetom.

Ako sve bude išlo po planu radovi će do kraja mjeseca biti završeni u potpunosti. No, građani nisu baš zadovoljni, jer primjerice stanari dviju zgrada ovime će izgubiti mjesto na kojem mogu držati drva za ogrijev dok se ne osuše. Gradonačelnik je obišao lokaciju i zaključio da će drva morati držati na prostoru gdje je do sada bio cvjetnjak.