Strusa: Nastup na Univerzijadi je vrijedno iskustvo, hvala svima na podršci

KARLOVAC – Član Taekwondo kluba Karlovac i student Veleučilišta u Karlovcu Marko Strusa nastupio je nedavno na 28. Ljetnoj univerzijadi u Južnoj Koreji i zauzeo 27. mjesto u žestokoj konkurenciji. Iako to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale među šesnaest najboljih, već sam odlazak na ovo natjecanje velik je uspjeh. S jedinim hrvatskim predstavnikom u natjecanju u formama razgovarali smo o dojmovima iz Koreje i planovima za budućnost.

Nastup na Univerzijadi velik je doživljaj za sportaša, pogotovo obzirom da se radi o mladim sportašima kojima je to često i prvi nastup na ovako velikom i važnom međunarodnom natjecanju. Naime, Univerzijada je drugo najveće sportsko natjecanje na svijetu nakon Olimpijskih igara, a ove je godine okupila preko 14 tisuća mladih sportaša iz 170 zemalja svijeta. Karlovčanin Marko Strusa na ovom je natjecanju bio jedini hrvatski predstavnik u tehničkim disciplinama, a Hrvatsku je inače predstavljao zajedno sa još 22 sportaša koji su se natjecali u pet sportova.

– Osobno, očekivao sam ipak malo bolji rezultat. Ali ako uzmemo u obzir da je to Univerzijada i da se natječju vrhunski sportaši, da sam bio u vrlo jakoj kategoriji i natjecao se protiv Azijata – Koreje, Indonezije, Filipina, Vijetnama, onda je jasno da se protiv toga zapravo i ne može – kaže Marko Strusa.

Iako je dok govori o svom rezultatu skroman, mladi Karlovčanin iz Koreje je ponio samo lijepe uspomene.

– Za mene je ovo bilo jedno veliko iskustvo, dojmovi su odlični, još čekam da se sve slegne. Organizacija je bila najvišem nivotu, ekipa ljudi odlična, svi su nasmiješeni i veseli, spremni pomoći, to je mentalitet 180 stupnjeva različit od našega – dodaje Strusa

23-godišnji Marko taekwondoom se bavi već punih 16 godina. Taekwondo je njegova prva ljubav, prvi sport u kojemu se okušao, a obzirom na vjernost koju mu je pokazao svih ovih godina, ne čudi da bi upravo ovaj sport preporučio djeci koja tek razmišljaju čime se baviti.

Osim što trenira mlade naraštaje u TKD klubu Karlovac, Marko je ujedno apsolvent na studiju ugostiteljstva karlovačkog Veleučilišta, čijem dekanu i nastavnicima zahvaljuje na podršci koju su mu pružili oko odlaska u Koreju.

Pred Markom su, ne sumnjamo, još mnoge godine sportske karijere, a planovi za bližu budućnost su nastup na Prvenstvu Hrvatske u rujnu te na Europskom studentskom prvenstvu u studenom. Sretno!