Počele prijave za sudjelovanje na Sajmu udruga – očekuje se 70-ak udruga od 700 koliko ih ima

KARLOVAC – Ove će jeseni, sedmi put za redom biti održan Sajam udruga. Prijave su već počele, stoga su sve zainteresirane Udruge pozvane da iskoriste priliku za predstavljanje široj javnosti. Sajam udruga postao je prepoznatljiva manifestacija na kojoj se svake godine predstavlja između 60 i 70 udruga koje su aktivne tijekom godine.

Sajam udruga nije suhoparno predstavljanje brošura i letaka, već je svake godine popraćen bogatim programom, od sportskih aktivnosti, preko raznih izložbi rukotvorina, nakita i sličnih događanja, kaže viša stručna suradnica za udruge civilnog društva, šport i tehničku kulturu Nikolina Pahanić te dodaje da je cilj Sajma i umrežavenje udruga kako bi lakše došli do novca. Naime kriteriji za financiranje udruga se mijenjaju te će biti potrebno da svi nauče više o prijavljivanju na EU fondove.

Podsjetimo i kako u Karlovcu trenutno djeluje oko 700 udruga, a u županiji oko 1200. Taj broj mogao bi se smanjiti 1. listopada kada bi na snagu trebao stupiti novi Zakon kojim će biti obrisane sve udruge koje ne usklade svoje statute.

Velik broj udruga je i izazov za organizatore Sajma, no u Gradu kažu kako se u proteklih sedam godina došlo do standardnog broja, odnosno na Sajam se prijavljuje oko 75 udruga.

Za sudjelovanje na Sajmu udruga Karlovac 2015. prijaviti se može do zaključno 11. rujna preko prijavnog obrasca kojeg se može naći na gradskim internetskim stranicama www.karlovac.hr ili u udruzi Carpe Diem. Sajam će biti održan 26. rujna na starom mjestu – Promenadi.