KABA

Karamarko na klauzuri u Ogulinu: Jedino HDZ može preporoditi Hrvatsku

OGULIN – HDZ se uvelike priprema za parlamentarne izbore. Tijekom srpnja vrh stranke obilazi teren i u svakoj izbornoj jedinici održava klauzure. Među posljednjima na red je došla klauzura za sedmu izbornu jedinicu koja je danas poslijepodne održana u Ogulinu.

U dvorani OŠ Ivane Brlić Mažuranić okupio se velik broj članova HDZ-a koji su došli vidjeti i čuti svog predsjednika Tomislava Karamarka, dočekanog s ovacijama. U svom obraćanju krenuo je s braniteljima koji su na čelu s dr. Franjom Tuđmanom stvorili Hrvatsku, podsjetio je na 15 tisuća branitelja koji su dali živote za Hrvatsku, a 3,5 tisuće počinilo je samoubojstvo naon rata. U posljednje 3 godine iz Hrvatske je iselilo 100 tisuća većinom mladih, obrazovanih ljudi, to je razlog da budemo ljuti na ovu Vladu, kazao je Karamarko.

5100 novo zaposlenih ljudi u javnim poduzećima, a pričamo o rezovima, u ovom mandatu zadužili su se za 100 milijardi kuna, a sve Vlade prije njih zadužile su se za 212 milijardi, a unatoč tome imamo 200 tisuća manje radnih mjesta, rekao je Karamarkoi dodao da su svi prije bili boljhi od njih.

70 posto hrane se uvozi, a Hrvatska bez sela neće postojati, stoga je povratak života na selo prioritet. Vodili su se i ideološki ratovi, ali naš jedini ideal jest sretan i zadovoljan hrvatski čovjek, jer samo mi možemo preporoditi ovu državu, poručio je Karamarko i još jednom najavio Drugi Domovinski rat za bolji život, radna mjesta i ljude.

Dotaknuo se i aktualnih tema kao što je Pelješki most, preustroj županija, proslave Oluje u Zagrebu, Piranskog zaljeva…Za ovo potonje izjavio je da su spremni podržati Vladu u nastojanjima da se Ugovor poništi.

Nakon Karamarkovog govora uslijedio je radni dio klauzure koji nije bio otvoren za medije.