Nevrijeme ostavilo štetu, još se ne zna koliku

KARLOVAC – Nevrijeme koje je sinoć pogodilo Karlovac ostavilo je iza sebe polomljene grane, razbijene prozore i automobile te dio Opće bolnice Karlovac bez krovišta. Materijalna šteta tek se utvrđuje, a na terenu su već sinoć bili vatrogasci i djelatnici Zelenila.

Sinoć je tako bila angažirana cijela smjena JVP Karlovac, a još jedna smjena pozvana je u popunu, kaže zapovjednik Miroslav Rade i dodaje da su stabla odmah uklonjena iz Gundulićeve i Bašćinske ceste, gdje su prepriječila prolaz preko prometnica. Problemi su bili na Ilovcu, gdje je ispumpavana voda. Vatrogasci će tijekom dana rasčistiti krov bolnice.

Po prvim procjenama, šteta na bolnici je velika, no srećom ozlijeđenih nije bilo, a rad bolnice nije ugrožen. Sinoć djelatnicima bolnice ipak nije bilo ugodno raditi jer u prvi mah nije se znalo kolika je šteta, kaže sanacijski upravitelj Suad Crnica.

Iz policije su javili kako je krov koji je odletio na parkiralište oštetio tri vozila, a materijalna šteta još nije utvrđena, također i Vukmanićkom Cerovcu stablo je palo na električne vodove i oštetilo ih, a nakon toga i u dvorište na osobno vozilo vlasništvo 42-godišnjakinje. Prema informacijama DHMZ-a u Karlovcu je u pola sata palo 28 litara kiše po četvornom metru i to je najveća izmjerena količina u Hrvatskoj sinoć.

error: Content is protected !!