Prezentacija orijentacijskog sporta na Foginovom kupalištu

KARLOVAC – Karlovačka podružnica Orijentacijskog kluba Jelen je na Foginovom kupalištu prezentirala orijentacijski sport i to opremu, tehnička sredstva, alate i pribor koji je potreban za bavljenje ovim sportom. U praktičnom dijelu za posjetitelje je organizirana igra na temu “Potraga za Foginovim blagom”.

U lipnju je Karlovac bio domaćin Svjetskom prvenstvu u orijentaciji i Kupu četiri rijeke koji je bio prezentacija aktivnosti kluba Jelen, ali i samog sporta. Osnovana je i podružnica Orijentacijskog kluba Jelen iz Jastrebarskog u Karlovcu. Trenutno ima desetak članova koji pokušavaju biti što aktivniji i privući što veći broj novih.

U orijentacijskom sportu karte su precizne, odnosno na njima je ucrtan svaki kamen, stablo, staza, put, ali unatoč tome može se dogoditi da se izgubite, kaže predsjednik podružnice Marijan Bogović.

Škola orijentacije trebala bi biti održana u rujnu u domu OSRH Zrinski, a iz kluba najavljuju da će Kup četiri rijeke biti održan svake godine, ove godine to je bilo na Korani, a sljedeće će biti na nekoj drugoj rijeci.

Za sada je najvažnije privući nove članove, stoga još stignete na Foginovo gdje je do 18 sati prezentacija ovog sporta, a od 17 možete sudjelovati u potrazi za Foginovim blagom, za sve sudionike pripremljene su nagrade.