Sutra posljednja srpanjska akcija darivanja krvi – darivatelji svih krvnih grupa pozvani

KARLOVAC – Karlovčani su osviješteni što se darivanja krvi tiče, tome u prilog ide i činjenica da je tijekom ove godine u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi prikupljen i veći broj od očekivanih doza. U Crvenom križu najavljuju nove akcije tijekom kolovoza, jer u ljetnim mjesecima je uvijek veća potreba za dozama krvi.

Jedna od najvažnijih aktivnosti Crvenog križa je upravo organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi, stoga ih najviše veseli velik odaziva darivatelja. Ove godine je prikupljeno čak 1.638 doza, što je više od planiranog. Akcije su na redovitoj bazi, svaki mjesec, a u kolovozu su akcije predviđene od 24. do 28. u mjesecu. Pozvani su svi darivatelji, bez obzira na krvnu grupu, kaže Božidar Holjevac iz Crvenog križa.

Razlozi zbog kojih se ljudi odlučuju na darivanje krvi su razni, ali u svakom slučaju tim činom pomažu drugima. Neki čak i u drugom gradu ne mogu bez darivanja krvi, na akciji u prostorijama Crvenog križa zatekli smo i Kseniju Legradić iz Križevaca koja provodi godišnji odmor na našem području i nije htjela propustiti akciju, jer je krv dala i prije četiri mjeseca.

Sutra je na rasporedu još jedna akcija darivanja krvi, stoga ako ste u prilici od 9 do 15 sati posjetite prostorije Crvenog križa Karlovac, gdje će biti održana posljednja srpanjska akcija.