Dane piva 2015. otvara Severina!

KARLOVAC – Druga polovica kolovoza mnogim Karlovčanima donosi najveći događaj godine. Hrvatska inačica Oktoberfesta, Dani piva u Karlovcu, manifestacija je koja privlači ne samo brojne Karlovčane, već i stanovnike cijele naše županije, ali i goste iz Zagreba i drugih obližnjih mjesta i gradova. Iako su do početka ovogodišnjih Dana piva preostala puna tri tjedna, već sada poznati su svi detalji – od ugostitelja koji će ponuditi svoje usluge, preko rasporeda šatora i pozornica, pa do redoslijeda nastupa izvođača u glavnom šatoru.

Od 21. do 30. kolovoza, koliko će trajati Dani piva, na desnoj obali Korane izredat će se deset najjačih imena hrvatske estradne scene. Neke od izvođača imamo priliku slušati gotovo svake godine, dok će se neki po prvi puta uživo predstaviti karlovačkoj publici. Organizator je ponovo tvrtka Fest koja je lani dobila četverogodišnju koncesiju za Dane piva.

– Otvorenje prepuštamo Severini, za koju smo sigurni da će biti zanimljiva velikom broju posjetitelja. Zatim slijede Slavonske lole, S.A.R.S. koji po prvi puta nastupa na Danima piva, pa Jole, Halid Bešlić, Jelena Rozga, Crvena Jabuka, Ivan Zak, Vuco i Magazin. Program je vrhunski, ima za svakoga ponešto, što uvijek pokušavamo postići – kaže Anita Tuček, izvršna organizatorica.

Koncept rasporeda pozornica i ugostitelja neće biti puno drugačiji nego lani.

–  Ostavili smo više pozornica, da bismo privukli što raznolikiji krug posjetitelja. Imat ćemo pozornicu s klapama i tamburama za one koji vole takvu glazbu, ali i rock pozornicu na kojoj će se predstaviti karlovački rock bendovi. Novost je ove godine i jedna nova pozornica koja je zamišljena kao sevdah varijanta, a bit će tu i tribute bendovi, kao i session izvođači – dodaje Tuček.

Prigovor koji se godinama vezao uz Dane piva jest onaj o premaloj ponudi pivskih brendova na manifestaciji. Lani se na tome poradilo te su posjetitelji mogli iskušati i strane pivske brendove koji inače nisu masovno dostupni u Hrvatskoj, a doznajemo da se i ove godine mislilo na raznolikost ponude.

– Generalni sponzor je Heineken Hrvatska, pa će u ponudi naravno biti svi brendovi iz njihove grupacije, no bit će tu i beer shop, gdje će se moći probati 18 vrsta piva koja inače ne možete nigdje nabaviti – kaže Anita Tuček.

Organizatori su, kažu, zadovoljni reakcijom posjetitelja na lanjski ponešto izmijenjeni koncept manifestacije, a pozitivnim reakcijama nadaju se i ove godine. Održavanju tradicije doprinos će pak dati pivarska povorka čiji će dolazak na Športsko rekreacijski centar Korana označiti otvorenje ovogodišnjih, inače 29. po redu Dana piva.

Još samo da organizatore i posjetitelje posluži lijepo vrijeme, i zabava može početi.