Esperantisti krenuli na plovidbu do Siska

KARLOVAC – Sedmu godinu za redom Udruge za esperanto iz Siska, Karlovca i Petrinje organizirale su plovidbu niz rijeku Kupu od Karlovca do Siska. Plovidba je organizirana u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja, a esperantisti su danas odradili prvu etapu do Šišljavića.

Plovidba niz rijeku Kupu od Karlovca do Siska završava 5. kolovoza. 130 kilometara dug vodeni put započeo je na obali Kupe na Gazi, točnije na Strugi.

Uoči početka plovidbe u Kupu su bačene boce s porukama mira, oni koji ih pronađu kao nagradu dobivaju besplatno sudjelovanje u plovidbi sljedeće godine.

Sudionici plove u drvenim ili plastičnim brodicama s vanbrodskim motorima, a sa sobom moraju imati vreću za spavanje, šator, pribor za jelo i dokumente, dok brodicama upravljaju skiperi sa A,B ili C kategorijom.

Prvog dana plovidbe odrađena je dionica duga 33 riječna kilometra od Karlovca do Šišljavića, tamo sudionici kampiraju, a imaju i dobru suradnju s MO. Ove godine je u ime Grada sretan put sudionicima poželjela pomoćnica pročelnice Nataša Horvat.