Kamp Slapić i ove godine meka za turiste iz cijele Europe

DUGA RESA – Kamp Slapić u Mrežničkom Brigu ove je godine, prema ocjeni europskog online vodiča za kampiranje www.camping.info, jedini u Hrvatskoj uvršten u sto najomiljenijih od gotovo 25 tisuća europskih kampova. Dolaze im gosti iz svih krajeva svijeta, svake godine sve ih je više, a oni koji jednom dođu, u pravilu se vraćaju. Otkako je prije 13 godina kamp krenuo s radom, ponuda se iz godine u godinu proširuje novim sadržajima.

– Prosjek trajanja boravka je 2,8 noćenja po gostu, što je odličan rezultat za kontinentalni turizam. Otvoreni smo oko šest mjeseci godišnje, od početka travnja pa do jeseni, a u tom periodu ostvarimo oko 20 tisuća noćenja. Kapacitet kampa je 100 mjesta, odnosno 300 osoba, a kako bi se gosti vraćali nužno je svake godine širiti ponudu. Ove godine tako imamo nove mobilne kućice, kao i novu terasu – kaže vlasnik kampa Drago Mataković.

Da se ponuda konstantno razvija svjedoči ne samo broj gostiju, nego i podatak da je kamp, kada je 2002. godine otvoren, zapošljavao jednu osobu, a danas broji 20 zaposlenih.

Zanimljivo je da uz goste koji pretežno dolaze iz Zapadne Europe, ima i onih koji na kampiranje stižu iz drugih dijelova Hrvatske, pa čak i Dalmacije. Najviše ih ipak stiže iz Nizozemske, Belgije te skandinavskih zemalja, ali i primjerice susjedne Mađarske. U posjeti Slapiću danas smo zatekli obitelj koja otkako je kamp otvoren svake godine ljetuje ovdje.

– Išli smo s mora, usput smo vidjeli rijeku Mrežnicu i tako smo naišli na ovaj kamp. To je bilo 2002. godine i od tada dolazimo ovdje svako ljeto. Sviđa mi se čista voda, točeno pivo. Svake godine sve bolje govorim hrvatski. Uglavnom, sviđa mi se ovdje i vratit ću se i sljedeće godine – rekao nam je Peter Schafer, gost iz Mađarske.