“84 sata za pobjedu” – izložba u Galeriji Vjekoslav Karas

KARLOVAC – “84 sata za pobjedu” naziv je izložbe otvorene danas u Galeriji Vjekoslav Karas. Izložbom se prikazuje vojna operacija Oluja u Zbornom području Karlovac kroz nekoliko tematskih cjelina. Uvodne cjeline su: Pred Oluju, Hrvatska vojska, Plave kacige, zona sjever, Vodstvo Republike Srpske Krajine: ne mirnom rješenju. tijek operacije prezentiran je u cjelinama Oluja – Zborno područje Karlovac i Poslije Oluje, a posljednja cjelina posvećena je uspomeni na poginule branitelje u Zbornom području Karlovac.

Muzejska prezentacija teme obogaćena je predavanjima, prezentacijama te atraktivnim edukativnim sadržajima među kojima se ističe likovno – domoljubna radionica za osnovnoškolce “Volim Hrvatsku zastavu”, zamišljena kao rad u nastanku, kojom će sudionici do završetka izložbe ispunjavati ulazni prostor izložbe.

Napravljena je i animirana karta vojne operacije Oluja u Zbornom području Karlovac, dok je posljednji dio izložbe u čast svima onima koji su svoj život dali za suverenu i neovisnu Hrvatsku državu. Saša Stubičar zaslužan je za likovni izričaj ove izložbe, a prezentacije i predavanja moći će se pratiti u naredna četiri mjeseca. Izložba “84 sata za pobjedu” ostaje otvorena do 30. studenog.