Općina Rakovica slavi svoj dan

RAKOVICA – Svečanom sjednicom općinskog vijeća Rakovica je započela dvodnevno obilježavanje svog dana, ali i sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. U prigodnom, svečarskom tonu, u vatrogasnom domu u Drežnik Gradu dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima.

Prigodno, uoči 20. obljetnice Oluje javna priznanja dodijeljena su hrvatskim braniteljima, ali i obiteljima onih poginulih ratnika koji su sudjelovali u obrani Rakovice 1991. godine – radi se ukupno 28 dragovoljaca. Nagrađeni su još – “leteći automehaničar” Slavko Vuković, medicinska sestra u Domu zdravlja Slunj Mara Vlašić, ravnateljica OŠ Eugen Kvaternik Marija Gašparović, učitelj i glazbenik Petar Hodak, povjesničar Drago Brajdić, trenerica Rukometne škole Katica Kolić i Nogometni klub Eugen Kvaternik.

Čestitkama su se priključili i predstavnici Karlovačke županije, kao i gradonačelnici Karlovca i Ozlja te načelnici susjednih općina.

Proslava se nastavlja i sutra svetom misom u crkvi svete Jelene Križarice, potom polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskih braniteljima i civilima u Rakovici te na brdu Kurjevo kod Primišlja, a od 13 sati na rasporedu je tradicionalno druženje i sportsko nadmetanje branitelja na igralištu Osnovne škole Eugena Kvaternika. Sve završava zabavom na terasi vatrogasnog doma.