Riječno kino za djecu uz “Planet 51”

KARLOVAC – Dječja vezija manifestacije Riječno kino jučer je prikazana. Riječ je o zaostatku od četvrtka, čija je projekcija zbog kiše bila otkazana. Riječno kino za djecu okupilo je veći broj djece koja su uživala u animiranom popularnom filmu “Planet 51”.

“Isustva s prethodnih projekcija su odlična, u Dugoj Resi smo po prvi put bili sa dječjim programom i plaža je bila “krcata”, a Malci su bili pun pogodak, gdje je bilo više od 1500 djece”, istaknula je Ksenija Sanković. Ovo je druga godina ovakve manifestacije za djecu, koja nailazi sve pohvale od strane djece, roditelja ali i svih prisutnih.

Crtić “Planet 51” prati život vanzemaljaca, “male zelene” i njihovo snalaženje na Zemlji i u njihovim sferama. Ima tu i fantastičnih zanimljivosti, poveznica sa svemirom, tako da je prisutan i edukativni faktor.

Pitanje koje se vezalo uz Riječno kino za djecu je : “Zašto u 21.30h ?” . Razlog je jedan, projekcija se može prikazati jedino noću, a budući da su ljeti dani duži, taj termin imao je jedini smisao. “Ali nakon crtića djeca mogu odmah na spavanje”, poručuje Ksenija Sanković.