Suborci se prisjetili poginulog Roberta Vukovića

KARLOVAC – Već 20 godina 6. kolovoza je za nekadašnje pripadnike drugog voda treće satnije 110. brigade Hrvatske vojske dan kad se okupljaju kako bi se prisjetili svog poginulog suborca Roberta Vukovića, koji je posljednji na karlovačkom području položio život za slobodu domovine. Tako je bilo i jučer kad se okupilo dvadesetak Robertovih ratnih prijatelja koji su obišli mjesto njegove pogibije u šumi podno Slunjskih brda te grob na Vojnom groblju. Zapalili su svijeće i na spomen obilježju na Turnju za sve poginule u obrani domovine.

Prisjećajući se Roberta Vukovića čiji je mladi život prekinut te nedjelje negdje oko 7 sati navečer krhotinama jedne od posljednjih granata ispaljenih s neprijateljskih položaja, mnogima su nezadrživo navirala sjećanja na dane koji su donijeli slobodu Karlovcu i Hrvatskoj. Zbog toga je potrebno posebno istaknuti suborce Roberta Vukovića koji su i ovom prilikom rekli kako će se okupljati dok je to u njihovoj moći te na taj skroman način pripomoći da se ne zaborave dani ponosa i slave.

Ove godine okupili su se Petar Malizani, Danijel Dulović, Fadil Hodžić, Boris Vinski, Luketić Ivan, Željko Smenderovac, Željko Stanisavljević, Ivan Kruljac, Davor Filipčić, Zdenko Živčić, Predrag Bosanac, Milan Klemenčić, Vlado Fudurić, Tone Jurković, Željko Bjeloš, Josip Ljubenko, Anđelko Vavro, Darko Ljubanović, Vinko Šestan i Mijo Nogić.

robert_vukovic_01