Članovi inicijative ”Volite li i vi Karlovac” primjetili rupu u slapu na Korani

KARLOVAC – Čisteći korito rijeke Korane, članovi inicijative ”Volite li i vi Karlovac” primijetili su kako je na slapu na Korani nastala rupa. Rupa je prema procjeni veličine 5 metara, protočna je, voda kroz nju prolazi možda negdje na drugi dio slapa, samo problem je što se ne zna točno gdje.

– Ova rupa mogla bi biti vrlo opasna za djecu ili osobe sitnije tjelesne građe jer bi ih moglo podvući pod slap, a ne znam kako bi se uopće moglo tada do nekoga doći. Mi upozoravamo građane da ne plivaju oko slapa, kako se ne bi dogodila kakva tragedija, apelirao je voditelj inicijative ”Volite li i vi Karlovac” Mladen Kuka.

Iz Hrvatskih voda kažu da su posljednji puta slap sanirali prije više od 20 godina, ali on je u nadležnosti Grada Karlovca. Iz gradske uprave kojoj su članovi inicijative predali snimke, poručuju kako će sve detaljno pogledati kako bi mogli odrediti koje će aktivnosti poduzeti.

– S obzirom da smo čisteći Koranu prije nekoliko tjedana pronašli i minsko eksplozivna sredstva, sutra od 10 sati na Foginovom kupalištu organiziramo edukativnu radionicu na kojoj ćemo upoznati građane o opasnostima te im poručiti da ipak budu oprezniji, dodao je Kuka.