Međunarodni dan mladih u Karlovcu obilježen na Foginovom kupalištu

KARLOVAC – Već 16 godina Međunarodni dan mladih obilježava se 12. kolovoza. Naime Generalna skupština Ujedninjenih naroda 1999. godine donijela je rezoluciju o proglašenju Dana mladih kojeg razne udruge diljem svijeta obilježavaju raznim aktivnostima. U Karlovcu je danas tako aktivnosti usmjerene na mlade organizirala Udruga Carpe Diem. Na Foginovom kupalištu tako je postavljena izložba fotografija pod nazivom ”Mladi (ne)zaposleni”, a svoj dan mladi su obilježili i oslikavanjem kućice koju koristi Klub spasilaca na vodama.

– Cilj nam je ukazati na potencijale mladih, ali ujedno i na njihove probleme, a znamo da je nezaposlenost jedan od gorućih problema. Tako ova izložba prikazuje mlade nezaposlene, ali i zaposlene odnosno kako ni provode svoje slobodno vrijeme. Želimo mlade potaknuti i na volontiranje jer se puno puta pokazalo da volontiranje pridonosi većoj zapošljivosti te boljoj poziciji na tržištu rada, poručila je predsjednica Udruge Carpe Diem Aleksandra Podrebarac.

Izložba je postavljena u sklopu projekta ”Klub mladih nezaposlenih” kojeg Carpe Diem provodi od rujna 2014. godine, a kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Postavljena je samo danas na Foginovom kupalištu tako da je možete pogledati do 19 sati.