Počinju radovi u Vraniczanyjevoj; posebna regulacija prometa oko 3 mjeseca

KARLOVAC – Oko tri mjeseca trebali bi trajati radovi u Vraniczanyjevoj ulici, zbog kojih je od jučer na snazi posebna regulacija prometa u središtu Karlovca. Investitor radova je tvrtka Vodovod i kanalizacija, koji će ovim pothvatom riješiti dugogodišnji problem propadanja prometnice, ali i izmijeniti vodovodne i kanalizacijske cijevi.

Čak 170 metara vodovodnog i kanalizacijskog cjevovoda bit će zamijenjeno u Vraniczanyjevoj ulici tijekom iduća tri mjeseca. Riječ je o radovima na hitnoj rekonstrukciji kolektora zbog njegovog urušavanja, a investicija je vrijedna oko milijun i pol kuna. Zbog dotrajalosti kolektora bilo je potrebno u prvoj fazi projekta rekonstrukcije cjevovoda u samom središtu grada riješiti prvo ovu ulicu, napominju u Vodovodu i kanalizaciji.

Vodovod i kanalizacija već u planu za iduću godinu ima rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže u okolnim ulicama. U skoroj budućnosti tako bi trebalo biti rekonstruirano 830 metara kanalizacije, 555 metara magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda i 995 metara opskrbnih cjevovoda. Ovim zahvatom bit će obuhvaćen dio Mažuranićeve obale, do željezničkog mosta; te Vitezovićeva, Preradovićeva, Gundulićeva, Šipuševa i Šebetićeva ulica.