U Karlovcu uskoro “Dvorište zajednice”!

KARLOVAC – Udruga KA – MATRIX provodi građansku inicijativu na osnovu koje bi se trebalo urediti prostor Male urbane zajednice u Haulikovoj ulici. Želja je izgraditi “Dvorište zajednice”. U prostoru MUZA-e djeluje sedam udruga civilnog društva koje se bave suvremenim plesom, aktiviranjem zajednice, jazz festivalom, nezavisnom kulturom, a tu je smješten i vege restoran te Infoshop

Dvorište je donekle uređeno grafitima, no ovom inicijativom upravo bi se vanjski prostor prilagodio izvođenju aktivnosti tijekom ljetnih vremena. Cilj je uz programe svih 7 udruga omogućiti i djelovanje građanima grada Karlovca kako bi se socijalna interakcija prebacila van.

Nakon završetka navedene inicijative, krajem mjeseca planira se “Open day” koji će biti popraćen karaokama, te oslikavanjem glinenih teglica gdje će svaki građanin moći zasaditi svoju biljku kako bi se stvorio osjećaj dvorišta cijele zajednice. Svaki građanin dobrodošao je provesti svoje slobodno vrijeme upravo ovdje.

Zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u visini od 13000 kuna stvorili bi se početci. Uređenje kreće 17. kolovoza, a ovim putem pozivaju se svi građani, volonteri, udruge koji žele doprinijeti ovoj inicijativi da se do sutra prijave na info@ka-matrix.hr.