Inline hokej klub Karlovac zahvaljujući donaciji obnovio podlogu na igralištu na Vunskom polju

KARLOVAC – Članovi inline hokej kluba Karlovac nisu odmarali tijekom ljetnih mjeseci, osim što su sudjelovali na kampu u Češkoj uređivali su svoje igralište na Vunskom polju. Naime zbog vremenskih uvjeta dolazi do pucanja podloge, a dok čekaju novu plastičnu podlogu, članovi kluba ne sjede prekriženih ruku, već održavaju teren koji imaju.

Iako ni najnovijim zahvatom neće biti omogućeno održavanje prvenstvenih utakmica na podlozi terena inline hokej kluba na Vunskom polju, time je barem saniran dio nastalih pukotina, kako bi se treninzi karlovačkog kluba mogli nesmetano odvijati, kaže predsjednik kluba Matija Ratkaj.

Ceste Karlovac donirale su cjelokupan materijal, kao i radnike, a vrijednost je, procjenjuju u klubu oko 25 tisuća kuna, što oni sami nikako ne bi mogli izdvojiti, a redovno bojanje terena važno je za kvalitetne treninge.

U klubu se nadaju da će uz pomoć grada i sportske zajednice uspjeti nabaviti novu plastičnu podlogu čija cijena se kreće oko 40-ak eura po kvadratnom metru.

Ovih dana počele su i pripreme za iduću sezonu, no kako se velika većina igrača još uvijek nije vratila s odmora, udarni treninzi tek ih čekaju, jer cilj je i u novoj sezoni ostvariti zavidne rezultate, unatoč ne baš dobrim uvjetima treniranja.

Podsjetimo i kako je karlovački inline hokej klub uz Sportsko društvo sportova na ledu partner u projektu Šport akt čiji je nositelj Društvo hokeja iz Celja, aktivnosti u ovom projektu nastavljaju se u rujnu.

Projekt je vrijedan 200 tisuća eura, cilj je omasoviti sportove na ledu te hokej na rolama, u klubu se nadaju i većem razumijevanju od strane gradskih vlasti.

U svakom slučaju sezona se bliži, a prije toga u planu je krajem mjeseca međunarodni inline turnir za seniore.