Sanirana rupa na Gazi – asfaltni sloj za deset dana

KARLOVAC – Elementarna nepogoda koja je u rujnu 2014. pogodila Karlovac, između ostalog je prouzročila urušavanje retencije u ulici Struga na Gazi. Sanacija je bila dugotrajna zbog opravdanih razloga, no radovi su konačno pri kraju, odnosno preostalo je još asfaltirati taj dio prometnice, poručuju iz tvrtke Vodovod i kanalizacija.

Rupa dubine oko sedam metara i širine više od deset metara bila je otvorena od rujna, a tim dijelom prolazile su sekundarna kanalizacija, tlačni cjevovod za vodospremu Strmac, sekundarni vodoopskrbni cjevovod i instalacije plina i telefona te se radilo se o kompliciranom zahvatu sanacije.

Čak 90 posto posla je odrađeno, čeka se gornji asfaltni sloj, tri slivnika i rubnjaka te horikulturno uređenje kaže voditeljica Radne jedinice održavanja mreže ViK-a Rajna Libiš Nadarević. Ovim radovima smanjuje se i zagađenje rijeke Kupe, što je tvrtki Vodovod i kanalizacija jedan od glavnih ciljeva.

Trenutno se čeka da se slegne sloj postavljenog materijala, kako bi se moglo pristupiti asfaltiranju,a očekuje se da će radovi biti gotovi za deset dana.