Obrtnički sajam od 25. do 29. kolovoza; ove godine veći prostor i više izlagača

KARLOVAC – U organizaciji Udruženja obrtnika grada Karlovca i Obrtničke komore Karlovačke županije, od 25. do 29. kolovoza bit će održan 12. Obrtnički sajam kao i 2. Sajam ekoloških proizvoda. Ove godine više je izlagača, veći prostor, a uz bogatu ugostiteljsku ponudu predviđen je i glazbeni program. Sajam će i ove godine biti na Trgu bana Josipa Jelačića, a osim u šatoru dio izlagača će biti na otvorenom.

Na 600 metara četvornih izložbenog prostora predstavit će se 68 izlagača te 15 ekoloških obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i to iz pet županija te susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine. U odnosu na prošlu godinu to je porast broja izlagača, a za ugostitelje je predviđeno još 200 četvornih metara prostora.

Podsjetimo, 2001. godine održan je prvi Sajam u sklopu Dana piva, koji je održavan do 2008. tada je bila pauza do 2012. kad je Sajam opet vraćen na Dane piva. Prošle godine događanje je preseljeno na Trg bana Josipa Jelačića što se pokazalo idealnim rješenjem.

Organizatore je ove godine ugodno iznenadio velik interes izlagača iz Slavonije, ali i ostalih dijelova Hrvatske, a naravno neizostavan je i međunarodni dio – gosti iz Slovenije te Bosne i Hercegovine bili su zadovoljni prošle godine, pa se i ove vraćaju.

Med, lješnjaci, lavanda, batat, buče, kupine, aronija, ali i bezglutenska heljda i proso te industrijska konoplja dio su proizvoda koje će moći kušati, kupiti, ali i saznati više o njihovom uzgoju svi posjetitelji Sajma ekoloških proizvoda.

25 frizera iz Karlovačke županije će u četvrtak 27. kolovoza imati humanitarnu akciju Kosa ljubavi, ali ovaj puta skupljati će se novac za izradu vlasulja, a ne samo kosa.

Kako je prostor ove godine povećan za 200 četvornih metara, to daje mogućnost i za bogatiji popratni program, a na 100 kvadrata vanjskog prostora bit će izložena gospodarska vozila.