Korisnici Centra za beskućnike ljeto provode radno – uklanjaju ambroziju te vode brigu oko vrta

KARLOVAC – Ljetni mjeseci u Centru za beskućnike Karlovac prolaze radno – dio korisnika bavi se uklanjanjem ambrozije, dio skrbi o vrtu u kojem rastu sve vrste povrća i voća, a nedavno su nabavili i četiri košnice, pa bi uskoro trebalo biti i domaćeg meda. Svojim radom korisnici tako sami sebi osiguravaju dio potrebne hrane, jer ručak im osigurava Grad, a za doručak i večeru moraju se pobrinuti sami.

Centar za beskućnike Karlovac popunjen je do posljednjeg mjesta – trenutno je u njemu 18 muškaraca i dvije žene, a dolaskom hladnijeg vremena potrebe će vjerojatno biti i veće. U tom slučaju korisnici će biti smješteni u dvorani koja trenutno služi za obavljanje vjerske službe.

Radi se i na stručnom osposobljavanju korisnika Centra, uglavnom za neke pomoćne poslove, no radili su i na kompjuterskoj obuci kako bi naučili pisati životopis i molbu za posao.

Volonteri koji žele pomoći uvijek se mogu javiti i to izravno u Centar ili na njihovu facebook stranicu. Iz Centra kažu i kako svaku pomoć rado prihvaćaju, uvijek je potrebno i hrane i odjeće te higijenskih potrepština.

Nedavno je jedan korisnik napustio Centar jer je pronašao djevojku, iznajmio stan i krenuo u novi život. Takve priče najviše vesele voditelje, ali i daju poticaj ostalim korisnicima, koji su na Gazi dobro prihvaćeni i postali su važan dio zajednice.

Ovih dana počinju poslovi oko pripreme zimnice, a ako mislite da možete i želite pomoći, dođite u Centar, gdje će rado prihvatiti vaše savjete ili neku drugu vrstu pomoći.