Milica Gojsović svojim pekmezima osvaja tržište

TOČAK – Kako spojiti domaće pekmeze s proizvodima od vune i na taj način postati konkurentniji na tržištu? Dosjetila se Milica Gojsović koja se prije sedam godina počela baviti proizvodnjom pekmeza, a nedugo zatim i filcanjem vune. Nastali su tako ukrasi za staklenke, a ubrzo je Milica savladala i nove tehnike te svom domaćem proizvodu dala posebnost i prepoznatljivost.

U Točku, na pola puta između Krnjaka i Slunja smješten je OPG Gojsović. Glava ovog poljoprivrednog gospodarstva je Milica, koja je 2008. godine odlučila pokrenuti posao jer je shvatila da zaposlenje neće pronaći, a od nečega se mora živjeti.

I tako je polako krenula priča, najprije sa pekmezom od šljiva, a zatim i raznim ostalim okusima. Nakon radionice filcanja vune, počela je plesti i čarape, izrađivati šešire te razne druge ukrasne predmete koji imaju svoje kupce na raznim sajmovima.

Svjesna je Milica da je učenje najvažnije, tako se uključila u nekoliko projekata u kojima je stekla nova znanja, aktivna je i u svojoj lokalnoj akcijskoj grupi Frankopan, a proizvode je nudila i na štandovima uz D1. Putuje na brojne sajmove diljem Hrvatske, u cilju promocije svojih prirodnih proizvoda, svoje znanje Milica rado dijeli s ostalima, osobito nezaposlenim ženama.

Svake godine Milica ima nešto novo – ove godine tako je nastao pekmez od jabuka i sušenog voća, koji je probno jako dobro prošao, sljedeće godine stoga će biti još veće količine, a u planu je napraviti i kolače, palačinke te ostale proizvode koji bi se mogli nuditi turističkim grupama na području Slunja, kaže Milica.

milica_gojsovic