U petak posljednji ispraćaj dr. Marijana Pavana

KARLOVAC – Nakon kratke i teške bolesti, u Karlovcu je jučer u 76. godini života preminuo mr. sc. Marijan Pavan, dr. med.

Dr. Pavan rođen je 1939. godine u Oroslavju, a u Karlovcu je živio od 1957. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1964. godine. Prve tri godine radnog staža stekao je u ambulanti u Ribniku i Radatoviću na Žumberku, a potom je dvije godine radio u Hitnoj u Karlovcu.

Nakon toga počeo je raditi u Općoj bolnici Karlovac. 1977. godine položio je specijalistički ispit iz Otorinolaringologije, a 1982. završava i magisterij. Sve do umirovljenja radio je kao voditelj ORL odjela karlovačke Opće bolnice, stoga je jedna od najzaslužnijih osoba za razvoj otorinolaringologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Objavio je više stručnih i znanstvenih radova u stručnim časopisima, najviše iz ORL područja, ali i iz Infektologije i Pedijatrije.

U vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik civilne zaštite bolnice, a deset godina bio je i na čelu Kluba intelektualaca Karlovac 90. Također, dvadeset godina bio je predsjednik Hrvatske paneuropske unije ogranak Karlovac. Nakon umirovljenja, posvetio se pisanju.

Dr. Marijan Pavan bit će sahranjen u petak, 28. kolovoza, u 16 sati, na groblju Švarča.