Ljetno izdanje Karlovac Dance festivala sutra u Vrbanićevom perivoju

KARLOVAC – Ljetno izdanje Karlovac Dance festivala bit će održano od 28. kolovoza do 23. rujna. Događanja počinju u petak i to radionicom suvremene plesne tehnike, a u večernjim satima nastavlja se plesnom predstavom “Đubrad prokleta” koja progovora o trenutnom položaju plesača u društvu i plesnoj sceni općenito.

Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti broji svoje peto izdanje, nakon proljetnog na red je došlo i ljetno, dok godina završava jesenskim izdanjem u studenom. Početna lokacija ljetnog izadnja je balon teniskog kluba Karlovac gdje će u petak (28. kolovoza) u 20 sati biti održana plesna predstava Đubrad prokleta. Isti dan, ali u jutarnjim satima održat će se radionica suvremene plesne tehnike koju vodi Martina Nevistić. Radionica je namijenjena plesačima sa iskustvom, a plesna predstava onima starijim od 15 godina.

Ljetni dio Festivala završava 24. rujna u Gradskom kazalištu Zorin dom gdje će biti održane dvije plesne predstave “U prostoru bez” i “Hermafroditi duše”

KDF005 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Županije Karlovačke, Turističke zajednice grada Karlovca i uz donacijsku potporu Karlovačke pivovare temeljem provedenog natječaja “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju”. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, na dan koncerta 40, učenici, studenti i umirovljenici platit će 20 kuna, a festivalska ulaznica za sve tri predstave iznosi 70 kuna.