Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Obrtnički sajam u Karlovcu

KARLOVAC – Problemi obrtnika i dalje su veliki, no svjetlo na kraju tunela ipak se nazire. Zaključila je to hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon današnjeg obilaska Obrtničkog sajma u Karlovcu na kojemu je, osim što se fotografirala s djecom i zainteresiranim posjetiteljima, porazgovarala s lokalnim obrtnicima koji ovdje izlažu svoje proizvode.

– Pitala sam ih kako ide posao, naravno da nisu sasvim zadovoljni, prodaja ne ide onako kako bi htjeli. Ipak, osjećaju se nekakvi pomaci, osjeća se malo povećani optimizam kada je riječ o gospodarstvu. Ja vjerujem u ove naznake koje imamo posljednjih dana da izlazimo iz recesije, ali ne smijemo se ukljuljkati, puno tu još treba raditi. To je svakako odraz porasta potrošnje i korištenja strukturnih fondova EU, njih bi trebalo i više koristiti, a treba jačati i strukturu samog gospodarstva. Obrtnici, malo i srednje poduzetništvo, stvaranje novih radnih mjesta, nove vrijednosti i naravno izvoznih proizvoda, to su područja koja će Hrvatsku izvući iz recesije – rekla nam je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Komentirajući danas objavljene podatke o novom rastu BDP-a za 1.2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, predsjednica je poručila kako ne smatra da je to rezultat rada Vlade čiji se premijer danas pohvalio gospodarskim rastom.

– Ne možemo se zavaravati da je to učinila država, to je svakako odraz i svjetskih trendova, ali i rezultata rada većih hrvatskih tvrtki, kao i malog i srednjeg poduzetništva. To dokazuje da se jedino jačanjem poduzetništva možemo izvuči iz krize – poručuje predsjednica.

Kada će raspisati izbore, predsjednica još uvijek ne zna. Tome, rekla je, još predstoje dogovori s čelnicima parlamentarnih stranaka.