Radovi na uređenju Studentskog doma u završnoj fazi

KARLOVAC – Radovi na prenamjeni bivše vojarne u Studentski dom u završnoj su fazi. Tako od iduće godine studenti koji dođu studirati na karlovačko Veleučilište više neće morati unajmljivati stanove. Na raspolaganju će im, umjesto skupog privatnog smještaja, biti novi Studentski dom, koji se upravo uređuje u jednom od karlovačkih šančeva. Dom je smješten uz samo Veleučilište, što ga čini idealnim mjestom za stanovanje studenata, te se stoga u narednim godinama u Karlovcu očekuje veći broj mladih ljudih iz cijele Hrvatske, pa čak i inozemstva.

Budući stanari imat će razloga biti zadovoljni smještajem, jer očekuju ih moderno uređene sobe s kupaonicom i sanitarnim čvorom, a studentima će također na raspolaganju biti dnevni boravak s televizorom i čajna kuhinja s frižiderom. Sve sobe su tzv. pametne sobe, odnosno opremljene su tehnologijom za uštedu energije, rekao nam je ravnatelj Davor Jurčević.

Koliko će iznositi točna cijena smještaja još nije definirano, no doznajemo da će ona biti usklađena s ostalim domovima u Hrvatskoj i da će se raditi o iznosu od približno 700 kuna.

Studentski dom u Karlovcu jedan je od najvećih projekata koji su realizirani na ovom području u posljednjih dvadesetak godina. Težak je čak 24 milijuna kuna, a u kontekstu razvoja karlovačkog Veleučilišta, ali i samog Karlovca, od nemjerljive je važnosti. Ako sve bude išlo po planu, dom bi svoj vrata mogao otvoriti oko Božića.