Uskoro “Rujan u srcu” – zajednički projekt Karlovca i Ozlja

KARLOVAC – “Rujan u srcu” – naziv je manifestacije koja nas uskoro očekuje. Dva vikenda, dva grada i različiti, a nadasve zanimljivi programi privući će sve da se uvjere u enogastro i kulturnu ponudu destinacije “Zeleno srce Hrvatske”. Naime, “Rujan u srcu” je zanimljiv zajednički projekt kojeg su osmislili Karlovac i Ozalj. Inspiracija je mjesec rujan – mjesec plodova, mirisa, šarenila prirode i lijepog vremena. Budući da je riječ o dva grada, manifestacija u Ozlju nazvana je “Zlatna kap”, dok je sljedeća u Karlovcu, nazvana “Vikend na Dubovcu”. 5. i 6. rujna manifestacija se odvija u Ozlju i Jaškovu, a sve će početi zanimljivom izložbom “Povijest ozaljskog vinogradarstva” koja će se predstaviti u Etno parku Trg s početkom u 10 sati .

Ujedno će se prezentirati jalba, najpoznatija čipki ozaljskog kraja koja spada u nematerijalnu kulturnu baštinu Republike Hrvatske te je jedna od zanimljivih stavki kako privući turiste. Nakon toga se program seli u Stari grad Ozalj gdje će biti raznih predavanja poput “Vino i mozak” i umjetničke radionice.

Osim štrudle od 1.300 metara koja će sigurno oboriti Guinessa, dan će završiti koncertom i Festivalom orgulja u župnoj crkvi svetog Vida, što je već 18. godina u nizu da je taj ciklus glazbene direkcije Hrvatske u Ozlju.

12. rujna otkrijte tajnu Starog grada Dubovca. Provedite vikend na Dubovcu u Karlovcu. Otkrijte dubovačke tajne, doživite Viteški streličarski turnir, mačevanje, te ljude i običaje nekih prošlih vremena, a sve to uz tradicionalnu enogastro ponudu.

U sklopu navedenog, organizirat će se i Streličarski turnir za građanstvo. “Zeleno srce Hrvatske” – prigodna ugostiteljska ponuda i prezentacija tradicionalnih jela omogućit će svim posjetiteljima da kušaju sva ona jela koja taj kraj čine primamljivim. Bit će tu i zanimljivih radionica prvenstveno usmjerenih na najmlađe, tako da se zapravo ovim vikendima želi obiteljima pružiti što kvalitetniji i raznovrsniji sadržaj.

Stoga, znate sve, prvo u Ozalj 5. i 6. rujna na “Zlatnu kap”, a potom sljedeći vikend na Dubovac! Vidimo se!