Počeo projekt “Šišmiš” i to izviđačkim kampom na Muljavi

VOJNIĆ – Djeca iz pet općina s područja Karlovačke i Sisačko – moslavačke županije uključena su u projekt Šišmiš koji je počeo izviđačkim kampom u Vojniću. Osim najmlađih, kroz projekt će proći i njihovi roditelji te lokalno stanovništvo, a cilj je jačanje svijesti o zaštiti okoliša.

Nositelj projekt je Udruga za bolje sada Ekodrom, a provodi se u partnerstvu s Kreativnom udrugom Ruke, Udrugom Most Perna, Ženskom grupom Vojnić te Centrom za civilne inicijative. Izviđački dio kampa organiziraju odredi Vladimir Nazor iz Karlovca te Spider iz Duge Rese, dok dodatne sadržaje provode Udruga Zmag i Astronomsko društvo Beskraj.

Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i to u iznosu od 100 tisuća kuna, dok su pomogle općine Vojnić, Krnjak, Barilović, Gvozd i Topusko. U kampu sudjeluje 53-oje djece iz navedenih općina te 13-ero djece koji su izviđači dva partnerska odreda.

U planu je i da se na području općine Vojnić oformi izviđački odred, jer i na ovom kampu djeca su pokazala interes za takav način provođenja slobodnog vremena, a odredi iz Karlovca i Duge Rese spremni su pomoći.

Svi uključeni za sada su zadovoljni, a vrijeme do kraja kampa bit će im ispunjeno brojnim radionicama i izviđačkim igrama.

Predviđeno je da se kroz projekt uključi nekoliko stotina ljudi s područja ovih općina, a s ciljem stjecanja više znanja o zaštićenim i strogo zaštićenim biljnim i životinjskim sortama Petrove Gore.