Dvije izložbe u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić!

KARLOVAC – Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić domaćin je 2 izložbe. U povodu Međunarodnog dana pismenosti koji će biti obilježen 8. rujna na Odjelu za djecu i mladež postavljena je izložba o bibliocikliranju. Ovaj projekt provodio se prošle godine a fotografije predstavljaju vječnu uspomenu na lijepe trenutke provedene u Karlovcu.

Cilj projekta bio je promicati knjižničarsku struku te knjižnicu kao mjesto druženja i zabave, razviti čitateljske navike kod djece i mladih te potaknuti osnivanje čitateljskih klubova. U sklopu projekta od 1. do 9. rujna 2014. posjetili su knjižnice manjih gradova na relaciji Zagreb – Split i provodili radionice za djecu. Projektni tim ugostili su ljubazni knjižničari iz Karlovca, Duge Rese, Slunja, Korenice, Gračaca, Knina, Sinja te Splita. Atraktivnost projekta bila je u tome što se dio puta prešao biciklima.

Čitateljske radionice za djecu uključivale su predstavljanje autora i djela, čitanje teksta i razgovor o tekstu, kreativno izražavanje i interaktivne igre. Projekt je specifičan i po tome što je sve, uključujući putovanje biciklima i same radionice, snimano videokamerama u cilju izrade dokumentarnog filma koji će dodatno naglasiti važnost čitanja te nezamjenivu ulogu knjižnica. Izložba je otvorena do 10. rujna. Autor Voje Vukičević pripremio je u izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” izložbu naziva “Stari gradovi županije i okolice – Starohrvatska arhitektura Karlovačke županije” a moći će se razgledati do 11. rujna.