ugovori_pomocnici2015

  • September 4, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC / ZAGREB – Iako se krajem prošlog mjeseca činilo da će djeca s teškoćama u školske klupe i ove godine sjesti bez riješenog financiranja pomoćnika u nastavi, jučer su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisani ugovori vrijedni oko dva milijuna i 200 tisuća kuna za 69 učenika s područja Karlovačke županije.

Zahvaljujući natječaju “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama” iz Europskog socijalnog fonda ove je godine riješen problem financiranja pomoćnika u nastavi.

Županijski pročelnik Željko Šančić kaže kako je 26 pomoćnika predviđeno za razrednu nastavu u osnovnim školama, 22 za predmetnu nastavu, a pet za srednjoškolce. U idućim godinama ovom problemu treba pristupiti drugačije, kaže Šančić jer nema smisla iz godine u godinu rješavati ga putem natječaja. Dio gradova i županija i ove je godine ostao bez sredstava jer nisu dobro ispunili papire i odradili natječaj.

Grad Karlovac će iz ovog programa dobiti milijun i 56 tisuća kuna bespovratnih sredstava za rad 29 pomoćnika u nastavi, koji će raditi sa 31 učenikom.

Županija i Grad će sufinancirati ovaj projekt sa stotinjak tisuća kuna, a recimo i kako je prošle godine putem projekta obuhvaćeno 30 učenika, stoga je vidljivo da je ove godine broj više nego udvostručen jer pomoćnike u nastavi ove godine treba 69 djece.